skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

O grajskih vrtnarjih - iz arhiva družine Rojc s Hudega

Medobčinski muzej Kamnik vabi na ogled nove občasne razstava O grajskih vrtnarjih. Razstava prikazuje zanimive zgodbe iz družine Rojc s Hudega pri Radomljah, ki se razkrivajo skozi bogat hišni arhiv in rodovno drevo, ki ga skozi leta sestavljal Peter Rojc.
Lahko rečemo, da je bilo vrtnarstvo kar tradicionalna družinska dejavnost, saj so z njo povezani več ali manj vsi otroci Franca in Frančiške Rojc, pa tudi naslednje generacije.

Naslov razstave O grajskih vrtnarjih nam pove, da so urejali vrtove in parke v bližnjem Souvanovem parku v Volčjem Potoku, pri graščinah Novo Celje in Miramar pri Trstu, nenazadnje mlajše generacije vrtove v Arboretumu Volčji Potok in pod gradom Zaprice, v mestni vrtnariji Kamnik.

Preberi več

»Slovenska dramatika se je pričela z Linhartovim Matičkom, ki se je ženil in bil vertnar grajšinski. Tudi v narodnih pesmih je vrtnar nekaj imenitnega. Ali vsaj misli, da je.
»Bom goltnarja vzeva, bom zmerej veseva. Grajski vrtnarji sedaj niso več v modi. Čeprav novodobnih graščakov pač ne manjka. Morda sem bil eden zadnjih 'Matičkov'«.

Poleg tega pa so predstavljene še druge družinske zgodbe, od odlikovanega borca v Bosni in Hercegovini leta 1878, iskalca opalov in filmskega igralca, slikarja in restavratorja.

Tokrat je razstava na ogled brez otvoritve, spremljajoči program ob razstavi pa bomo pripravili v jesenskem času.

Vabljeni na ogled.

Vir: https://www.facebook.com/events/622900058580037/

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Naziv

O grajskih vrtnarjih - iz arhiva družine Rojc s Hudega

Čas dogodka

Od 24. junija 2020 dalje

Lokacija

Muzejska pot 3, Kamnik

Kontaktna oseba

mag. Zora Torkar

Kategorije

Razstava

Datum objave

24.06.2020 06:45

Zadnja sprememba

24.06.2020 06:45

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam