Zemljevid  

Natečaj Zgodbe mojega kraja: spomini na praznovanja in običaje

Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju s knjižnicami Osrednjeslovenske regije pripravlja natečaj za najboljšo zgodbo z naslovom Zgodbe mojega kraja: spomini na praznovanja in običaje, ki bo potekal od 8. februarja do 15. aprila 2019.

Preberi več

Če ste dopolnili 60 let in radi pišete, vas vabimo, da nam do 15. aprila 2019 pošljete kratko, resnično zgodbo iz preteklosti vašega kraja, povezano s praznovanji in običaji. Morda se spominjate sami ali pa je vašo pozornost vzbudila zanimiva pripoved, stare fotografije, zapiski. Zaželeno je, da priložite tudi kakšno fotografijo, povezano z zgodbo, ni pa pogoj za sodelovanje. Sodelujete lahko le z eno zgodbo, ki naj bo napisana v slovenskem jeziku in naj ne presega 1.600 besed. Oddate jo lahko tipkano ali v elektronski obliki. Zgodbe pošljite po pošti na naslov Mestna knjižnica Ljubljana, Kersnikova 2, 1000 Ljubljana, s pripisom »za natečaj Zgodbe mojega kraja« ali po elektronski pošti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., ter hkrati posredujte ime in priimek avtorja zgodbe, leto rojstva, stalni naslov, morebitni e-naslov in telefonsko številko. Prispevke bo v aprilu in maju 2019 ocenjevala žirija in izbrala deset najboljših, ki bodo nagrajeni in objavljeni na spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana (www.mklj.si) in na portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra (www.kamra.si). Prva tri najboljša dela bodo posebej nagrajena:

1. nagrada: 2 enodnevni vstopnici za Terme Snovik

2. nagrada: 2 karti za vožnjo z ladjico po Ljubljanici

3. nagrada: 2 vstopnici za obisk Arboretuma Volčji Potok

Pravila in pogoje sodelovanja boste našli na spletni strani Mestne Knjižnice Ljubljana www.mklj.si ter na promocijskih letakih za natečaj. Za dodatne informacije pokličite na 01 308 51 75 ali pišite na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. .

Natečaj so podprli: Arboretum Volčji Potok, Herba Slovenica, Modrijan založba d.o.o., Rečni transport d.o.o., Ljubljana in Terme Snovik.

Fotogalerija

Informacije

Naziv

Natečaj Zgodbe mojega kraja: spomini na praznovanja in običaje

Čas dogodka

8. 2.-15. 4. 2019

Kontaktna oseba

Anja Frković Tršan

Kategorije

Drugo

Datum objave

07.02.2019 05:37

Zadnja sprememba

19.03.2019 07:21

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam