Najstarejša rariteta murskosoboške knjižnice

V četrtek, 20. aprila 2017, bo v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota ob 18. uri v sklopu razstave Arhivi - zakladnice spomina predstavljena tudi najstarejša knjižnična rariteta murskosoboške knjižnice z naslovom Valentinvs Cvrio lectori, en tibi lector stvdiose Strabonis Geographicorum commentarios, ki sega v leto 1523.

Preberi več

Knjižnica hrani pravzaprav samo prvih 6 strani uvoda omenjenega dela, ki sicer obsega 566 oštevilčenih strani. A teh 6 strani je tako vsebinsko bogatih, nazornih in zanimivih, da dejansko napovedo vsebino celotnega dela, to je geografija celotnega sveta v 17. knjigah.

Kdo je avtor dela v izvirniku, kdo prevajalec, kdo je bil Valentin Curio, po katerem  je prevod dobil tudi ime, kakšen je pomen tega antičnega dela v širšem kontekstu in kako je teh nekaj listov, ki so bili pravzaprav iztrgani iz celote, zašlo v murskosoboško knjižnico, je preučila in raziskala domoznanka dr. Klaudija Sedar.

Vabljeni!

 

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Naziv

Najstarejša rariteta murskosoboške knjižnice

Lokacija

Zvezna ulica 10
9000 Murska Sobota

Datum objave

18.04.2017 23:24

Zadnja sprememba

19.04.2017 10:53
Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam