Zemljevid  

Najstarejša rariteta murskosoboške knjižnice

V četrtek, 20. aprila 2017, bo v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota ob 18. uri v sklopu razstave Arhivi - zakladnice spomina predstavljena tudi najstarejša knjižnična rariteta murskosoboške knjižnice z naslovom Valentinvs Cvrio lectori, en tibi lector stvdiose Strabonis Geographicorum commentarios, ki sega v leto 1523.

Preberi več

Knjižnica hrani pravzaprav samo prvih 6 strani uvoda omenjenega dela, ki sicer obsega 566 oštevilčenih strani. A teh 6 strani je tako vsebinsko bogatih, nazornih in zanimivih, da dejansko napovedo vsebino celotnega dela, to je geografija celotnega sveta v 17. knjigah.

Kdo je avtor dela v izvirniku, kdo prevajalec, kdo je bil Valentin Curio, po katerem  je prevod dobil tudi ime, kakšen je pomen tega antičnega dela v širšem kontekstu in kako je teh nekaj listov, ki so bili pravzaprav iztrgani iz celote, zašlo v murskosoboško knjižnico, je preučila in raziskala domoznanka dr. Klaudija Sedar.

Vabljeni!

 

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Naziv

Najstarejša rariteta murskosoboške knjižnice

Lokacija

Zvezna ulica 10
9000 Murska Sobota

Datum objave

18.04.2017 23:24

Zadnja sprememba

19.04.2017 10:53

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam