Zemljevid  

»Matejev sejem 1927«

Zveze KD MOŽNAR Laško vabi v petek, 14. Malega srpana, ob 18. uri na etnografsko prireditev  v sklopu IZ VASI V MESTO LAŠKO 1927 v okviru prireditve Pivo in cvetje 2017 na Valvasorjev trg v Laškem.Preberi več

Člani Zveze Možnar so pripravili ob 90. letnici pridobitve mestnih pravic, prikaze nekaterih utrinkov iz življenja mesta Laško. Tematski sklopi so posvečeni meščanom in njihovim šegam in v povezavi mladega mesta Laško z okoliškim podeželjem. Kakšno je bilo življenje, ko je trg Laško postalo mesto. 

Že leta 1227 je Laško postalo trg - dobilo je trške pravice, kar pomeni sodišče, sodnike in tudi pravico do sejma. Pred obdobjem nakupovalnih središč, so bili v trgih in mestih sejmi točke več kot le blagovne menjave. Rokodelci, obrtniki, pridelovalci iz drugih krajev in okoliškega podeželja so se na sejemski dan odpravili v mesto. Posode, orodja, oblačila, živež, pa tudi nakit, nabožni predmeti in sladkarije – vse to bo na Matejevem sejmu menjalo lastnike. Mladi bodo sejem izkoristili še za kak ples, saj se bodo v pisani družbi gotovo našli muzikanti in pevci. Obiskovalci bodo lahko ujeli modo in glasbo leta 1927.

 

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Naziv

»Matejev sejem 1927«

Čas dogodka

14. julija 2017 ob 18. uri

Lokacija

Valvasorjev trg , Laško

Datum objave

13.07.2017 14:17

Zadnja sprememba

13.07.2017 14:17

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam