Zemljevid  

Javno vodstvo po razstavi Veronika Deseniška v slovensko-hrvaškem spominu

Pokrajinski muzej Celje vabi v soboto, 21. julija 2018, ob 11. uri v prostore Stare grofije na javno vodstvo po razstavi Veronika Deseniška v slovensko-hrvaškem spominu. 

Preberi več

Lepa Vida in Veronika Deseniška sta ženska lika, ki ju Slovenci in Slovenke vztrajno ohranjamo v zgodovinskem spominu. Lepa Vida je fikcija iz 12. stoletja, Veronika zgodovinsko dokazana oseba iz poznega srednjega veka. 
Eksplozivna mešanica prepovedane ljubezni in nasilne smrti leta 1425 sta spomin na Veroniko ohranjala trajno živ v slovenskem prostoru in v Hrvaškem Zagorju, kjer naj bi bil Veronikin prvotni dom.
Tokratna občasna razstava je le vrh ledene gore. S temeljnimi eksponati s področja likovne umetnosti, literature, dramske umetnosti in glasbe opozarja obiskovalca na fenomen Veronike Deseniške v spominu slovenskega in hrvaškega naroda.O Veroniki Deseniški nekoč in danes se bo z vami pogovarjala soavtorica razstave mag. Rolanda Fugger Germadnik.

Vstopnina; 4€

Vir: https://www.facebook.com/events/619587191773954/

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Naziv

Javno vodstvo po razstavi Veronika Deseniška v slovensko-hrvaškem spominu

Čas dogodka

21. julija 2018 ob 11. uri

Lokacija

Stara grofija, Muzejski trg 1, Celje

Kontaktna oseba

Žmaher Nataša

Kategorije

Razstava

Datum objave

20.07.2018 12:43

Zadnja sprememba

20.07.2018 12:46

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam