Zemljevid  

Javno vodstvo po razstavi Oj, ta soldaški boben

Medobčinski muzej Kamnik vabi v sredo, 20. junija 2018, ob 19. uri na javno vodstvo po občasni razstavi Oj, ta soldaški boben (Prva vojna iz zasebnih zbirk na Kamniškem), ki bo v rojstni hiši Rudolfa Maistra na Šutni 23. 

Po razstavi vas bo vodila avtorica razstave Alenka Juvan, sodelovalo pa bo tudi vseh šest zasebnih razstavljalcev iz Kamnika in okolice. Predstavili bodo zanimive zgodbe svojih dedov ter spregovorili o svoji zbiralski strasti.

 

Preberi več

Ob slovesnem odprtju obnovljenega drugega dela Rojstne hiše Rudolfa Maistra, 28. marca 2018, smo odprli tudi novo občasno razstavo z naslovom Oj, ta soldaški boben (Prva vojna iz zasebnih zbirk na Kamniškem). V Medobčinskem muzeju Kamnik, Rojstni hiši Rudolfa Maistra smo tokrat k sodelovanju povabili več domačinov, ki v svojih zasebnih zbirkah hranijo različne predmete o veliki vojni: zapuščino svojih dedov, ki so se borili na različnih frontah, ali pa so ostaline iz tega pomembnega dela slovenske zgodovine našli na svojih pohodih po soški fronti in na vojaških sejmih. Vse to smo sestavili v celovito podobo in jo v prenovljenem delu hiše postavili na ogled za obiskovalce. K razstavi smo dodali tudi zloženko z ustreznim besedilom in zemljevidom, na katerem so zarisane poti do vseh zbirk na Kamniškem o vojnem času, ki so odprte za javnost. 

Prijazno vabljeni!

Vir: https://www.facebook.com/events/455181698242498/

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Naziv

Javno vodstvo po razstavi Oj, ta soldaški boben

Čas dogodka

Sreda, 20. junija 2018, ob 19. uri

Lokacija

Rojstna hiša Rudolfa Maistra, Šutna 23, 1241 Kamnik

Kontaktna oseba

mag. Zora Torkar

Kategorije

Razstava

Datum objave

20.06.2018 07:39

Zadnja sprememba

20.06.2018 07:39

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam