skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Javno vodstvo po razstavi Ivan Vavpotič

Medobčinski muzej Kamnik vabi v četrtek, 21. marca 2019, ob 18. uri v Galerijo Miha Maleš na javno vodstvo po razstavi Ivan Vavpotič.

S kustosinjo razstave, Sašo Bučan, se bomo sprehodili po življenju in delu velikega slovenskega umetnika ter si ob tej priložnosti ogledali še nova dela slikarja, ki jih je galerija Miha Maleš v februarju pridobila iz Dolenjskega muzeja Novo mesto in Narodne galerije.

Razstava Ivan Vavpotič, velikan portreta, orisuje umetnika na vseh ravneh njegovega delovanja. Vavpotič namreč ni bil le meščanski portretist, s čimer ga najraje povezujemo, ampak je bil izjemno nadarjen umetnik, ki je zagotovo postavil slovenski knjižni ilustraciji temelje, v kateri je izstopal. V letih 1926–1929 je vodil scenografsko delavnico ljubljanske Drame in Opere, nato pa je do smrti deloval kot svobodni umetnik. V Ljubljani je bil eden glavnih pobudnikov in sodelavcev številnih strokovnih združenj, organizator razstav, bil pa je tudi med pobudniki in ustanovitelji društva Lada II in DSLU, ter si prizadeval za izboljšanje gmotnih in moralnih razmer umetnikov.

Preberi več

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.