skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Inventura je lahko tudi poezija

Prvi pomladni mesec je bil za Koroško osrednjo knjižnico prav posebno prazničen, saj smo začeli s praznovanji v čast 70. letnici naše ustanove. 3. februarja 1949 je Okrajni ljudski odbor Dravograd izdal odločbo o ustanovitvi Študijske knjižnice na Ravnah, podpisan prepis ustanovne listine pa nosi datum 3. marec 1949, ki ga štejemo kot uradni datum ustanovitve naše knjižnice.

Okrogle obletnice so običajno prelomnice, ko obujamo spomine, pišemo kronologijo, objavljamo jubilejne zbornike. Leta 1970 je kot odmev na 30. leto delovanja izšla drobna knjižica Študijska knjižnica Ravne na Koroškem z risbami Franca Boštjana in nezamenljivo poetično nitjo besed dr. Franca Sušnika. 40-letnico je proslavila izdaja celostne publikacije z veznim besedilom takratnega ravnatelja Janeza Mrdavšiča. 50-letnica je z zbornikom njeno ime zapisala v podobo kraja. Deset let kasneje smo govorili, da zgodbo pišemo že 60 let in v zanosu zapisovali, da se nadaljuje. Izšla je Bukvopedija, predstavitev knjižnice v stripovski maniri Cirila Horjaka in tekstom Iztoka Lovriča, ki je poslanstvo Koroške osrednje knjižnice približala tudi mlajšim generacijam.

Ob sedmem desetletju delovanja je prišel čas simbolične inventure našega dela in učinkov. Sprašujemo se, kaj naša prisotnost pomeni in vsakodnevno daje prebivalcem te doline, širši Koroški, tudi izven meja. V ta namen bomo zbirali pisne odzive naših članov in drugih obiskovalcev, v goste pa bomo tekom leta povabili tudi nekatere avtorje, ki so zrasli iz tega okolja in ga na en način prerasli s svojim ustvarjanjem.

Preberi več

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.