Zemljevid  

Evgen Car in Moja zgodba

V sredo, 5. februarja 2020, ob 18. uri lepo vabljeni v Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota, v počastitev slovenskega kulturnega praznika, na predstavitev avtobiografije Evgena Carja Moja zgodba s podnaslovom Samo norček misli, da ga morajo imeti vsi radi.

Preberi več

Evgena Carja poznamo predvsem kot gledališkega igralca in pisca dramskih besedil, potem tudi filmskega igralca in pesnika, sedaj stopa pred nas s svojo zgodbo, "ki jo enostavno moramo prebrati, saj bomo le tako razumeli. kako sta garanje in napor vodila v srečo in užitek", je zapisala urednica Carjeve zgodbe. Pot nas bo vodila iz rojstnega Dobrovnika po vmesnih postajah vse do Ljubljane, tamkajšnjih izzivov in preizkušenj ter nazaj do Dobrovnika k njegovi trti, kot piše sam (str. 168): "... v svojo zidanico k izviru in izvoru ... k svojemu naravnemu okolju ... kjer sem najbližje sebi in kjer sem lahko najbolj to, kar v resnici sem ..."

Spremno besedo "Avtobiografija kot se šika" je zapisal pisatelj in scenarist Tone Partljič, knjigo je izdala Pomurska akademsko znanstvena unija (PAZU), ki od leta 2017 vključuje tudi umetniški razred, katerega član je seveda  tudi Evgen Car.

Z avtorjem se bosta pogovarjala urednica Moje zgodbe, pom. akad. dr. Klaudija Sedar, in predsednik PAZU, pom. akad. dr. Mitja Slavinec.

Prijazno vabljeni.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Naziv

Evgen Car in Moja zgodba

Čas dogodka

18.00

Lokacija

Zvezna ulica 10
9000 Murska Sobota

Kontaktna oseba

Klaudija Sedar

Datum objave

03.02.2020 20:49

Zadnja sprememba

03.02.2020 20:49

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam