skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Dotiki narave, 10., jubilejna medgeneracijska likovna razstava na OŠ Lava

V torek, 14. maja 2019, je bilo odprtje 10., jubilejne medgeneracijske razstave likovnih del učencev OŠ Lava in likovne skupine Prijatelji iz Celja. V kulturnem programu so sodelovali učenci OŠ Lava. Razstavo sta odprli vodja skupine Prijatelji Amina Kolarič in ravnateljica Marijana Kolenko

Razstava, na kateri je predstavljinh 54 del 13 likovnih umetnikov, bo na ogled do 11. junija 2019. 

Iz pozdravnega nagovora Amine Kolarič, vodje likovne  skupine prijatelji:  “To minulo leto smo se slikarji odpravili na pot, ki nas je tokrat popeljala ven iz naših domov  v  bližnjo ali bolj oddaljeno naravo v iskanje njenih zanimivih motivov. Ti so se nam v vsakem letnem času  ponujali z obiljem pestrih podob z lepoto, ki je kar klicala po upodobitvi.

Na nek način  je bilo zadnje leto za nas milostni čas vračanja k naravi, v kateri je vsak po svoje iskal dotik s samim sabo v prostranstvih gozdov, travnikov, iskali smo odsev naše duše v jezerski gladini, morski modrini , v lepoti dreves… 

Želim, da bi se dotik narave, ki smo ga bili  deležni in ga prenesli v podobe naših slik, dotaknil tudi vas in vam polepšal današnji dan.

Naj pa še k temu zaključku dodam, da  so se pridružile naši skupini tri mlade slikarke, ki so nam dale novo energijo.

Špela Petelinšek, ki je učenka 6. b razreda OŠ Loče, Maja Magdalena Turkovič ter Nikita Šumiga Kolarič, ki sta učenki 3.OŠ Celje in obiskujeta 5a. razred.”

Preberi več

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.