Zemljevid  

Domfest – 5. festival domoznanstva

V petek, 19. 10. 2018, bo v Knjižnici Otona Župančiča, enoti Mestne knjižnice Ljubljana, potekal 5. festival domoznanstva, posvet domoznanskih knjižničarjev Domfest z naslovom »Domoznanstvo v lokalni skupnosti – prostor sinergije in sodelovanja«.

Preberi več

Knjižnične zbirke o domačem kraju postajajo del tesno povezane in globalno dostopne mreže informacij, domoznanska dejavnost pa vsaj v namenu paradni konj komunikacije z okoljem, promocije sodobne knjižnice in tudi močan element zagovorništva knjižnice pri uporabnikih  in financerjih. Naše zbirke pa pogosto niso popolne in nekateri dokumenti, ki so tematsko povezani, pripadajo zbirkam tako knjižnic, kot tudi arhivov, muzejev, raznih društev, zlasti v večjih urbanih središčih. Strokovnjaku, ki bi rad pridobil celovito sliko nekega dogajanja ali uporabniku, ki ga zanima neka domoznanska tema, je zato pogosto potrebno obiskati zbirke več različnih ustanov, da bi se dokopal do celovite domoznanske slike. 

Ali lahko različne ustanove, pa tudi društva, založniki in drugi deležniki med seboj sodelujemo, se podpiramo in strokovno oplajamo, zlasti morda v okolju sodobne informacijske tehnologije ali tudi kako drugače? Kako uspešno poteka sodelovanje knjižnic oz. njihovih domoznanskih oddelkov z drugimi deležniki v lokalni skupnosti na splošno ter z ustanovami, ki hranijo premično kulturno dediščino, kakšni so primeri sodelovanja, morda povezovanja, na kakšne težave velja opozoriti? Na ta in druga vprašanja bomo poskušali najti odgovore na letošnjem Domfestu.

Posebnost letošnjega Domfesta je tudi to, da bo v prvem delu posveta Zveza bibliotekarskih društev (ZBDS) prvič podelila Goropevškove nagrade za izjemne uspehe na področju domoznanstva in kulturne dediščine.

Fotogalerija

Lokacija

Informacije

Naziv

Domfest – 5. festival domoznanstva

Čas dogodka

19. 10. 2018 ob 9. uri

Lokacija

Knjižnica Otona Župančiča

Kontaktna oseba

Anja Frković Tršan

Kategorije

Drugo

Datum objave

11.10.2018 09:40

Zadnja sprememba

11.10.2018 09:43

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam