Zemljevid  

DNEVI RUSKE KULTURE IN PREŠERNOVANJE

Med 5. in 8. februarjem 2020 pripravljamo v Osrednji knjižnici Celje DNEVE RUSKE KULTURE, ki jih bomo povezali tudi s slovenskim kulturnim praznikom.

V sredo, 5. 2., bomo ob 17. uri v študijski čitalnici z uvodno prireditvijo odprli Dneve ruske kulture in razstavo Rusija osebno 2 novinarja Novega tednika in Radia Celje Roberta Gorjanca.

V četrtek, 6. 2., ob 11. uri pripravljamo v študijski čitalnici pogovor o Rusiji pod naslovom Rusija iz moje izkušnje, v katerem bodo sodelovali pretežno mladi, ki so dlje časa živeli ali se izobraževali v Rusiji. Tega dne pa si bo ob 17. uri mogoče v oddelku Glasba-film ogledati tudi film Puškin – poslednji dvoboj.

V petek, 7. 2., bo ob 17. uri v Levstikovi dvorani Olga Kupljenik, direktorica turistične agencije Ruski ekspres, v okviru U3O pod naslovom Skrivnostna ruska duša predstavila svojo domovino Rusijo, v soboto, 8. 2., ob 10. uri bo v oddelku Glasba-film knjižna čajanka Z branjem do zvezd, ob 11. uri pa v študijski čitalnici dijaki Gimnazije Celje – Center in I. gimnazije v Celju ob glasbi in plesu v slovenščini in ruščini ter v prevodih iz obeh jezikov pripravljajo kulturno prireditev Prešeren in Puškin – sodobnika in pesniška velikana.

Vljudno vabljeni, da s svojo prisotnostjo obogatite dogodke.

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Naziv

DNEVI RUSKE KULTURE IN PREŠERNOVANJE

Čas dogodka

Od 5.- 8. februarja 2020

Lokacija

Muzejski trg 1 a, Celje

Kontaktna oseba

Srečko Maček

Datum objave

04.02.2020 12:15

Zadnja sprememba

04.02.2020 12:15

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam