skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

DNEVI RUSKE KULTURE IN PREŠERNOVANJE

Med 5. in 8. februarjem 2020 pripravljamo v Osrednji knjižnici Celje DNEVE RUSKE KULTURE, ki jih bomo povezali tudi s slovenskim kulturnim praznikom.

V sredo, 5. 2., bomo ob 17. uri v študijski čitalnici z uvodno prireditvijo odprli Dneve ruske kulture in razstavo Rusija osebno 2 novinarja Novega tednika in Radia Celje Roberta Gorjanca.

V četrtek, 6. 2., ob 11. uri pripravljamo v študijski čitalnici pogovor o Rusiji pod naslovom Rusija iz moje izkušnje, v katerem bodo sodelovali pretežno mladi, ki so dlje časa živeli ali se izobraževali v Rusiji. Tega dne pa si bo ob 17. uri mogoče v oddelku Glasba-film ogledati tudi film Puškin – poslednji dvoboj.

V petek, 7. 2., bo ob 17. uri v Levstikovi dvorani Olga Kupljenik, direktorica turistične agencije Ruski ekspres, v okviru U3O pod naslovom Skrivnostna ruska duša predstavila svojo domovino Rusijo, v soboto, 8. 2., ob 10. uri bo v oddelku Glasba-film knjižna čajanka Z branjem do zvezd, ob 11. uri pa v študijski čitalnici dijaki Gimnazije Celje – Center in I. gimnazije v Celju ob glasbi in plesu v slovenščini in ruščini ter v prevodih iz obeh jezikov pripravljajo kulturno prireditev Prešeren in Puškin – sodobnika in pesniška velikana.

Vljudno vabljeni, da s svojo prisotnostjo obogatite dogodke.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.