skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Dan odprtih vrat na Umetnostnozgodovinskem inštitutu Franceta Steleta ZRC SAZU v Mariboru

Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta, ki deluje v okviru Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti, je 6. junija 2018 ob podpori Mestne občine Maribor odprl svoje prostore tudi v Mariboru. V sodelovanju z zgodovinarji  je tako nastalo raziskovalno, dokumentacijsko in promocijsko središče za preučevanje umetnostne dediščine mariborskega in širšega štajerskega prostora.

S sofinanciranjem Javne agencije za raziskovalno dejavnost, Mestne občine Maribor in Slovenske akademije znanosti in umetnosti ter v sodelovanju z Univerzo v Mariboru je bila v letih 2011 do 2015 izvedena projektna raziskava Likovna umetnost v prostoru mesta Maribor, ki so jo razširili v sistematično in dolgoročno preučevanje likovne umetnosti in arhitekture mesta Maribor (www.mariborart.si).

Vse, ki jih zanimajo nova spoznanja o mariborskih spomenikih, in vse tiste, ki bi radi pokukali v novoopremljene prostore prvega štajerskega umetnostnozgodovinskega raziskovalnega središča, kjer so svoje prve zaposlitve dobili tudi mladi umetnostni zgodovinarji iz regije, vljudno vabimo, da se nam v sredo, 3. oktobra 2018, pridružijo na Dnevu odprtih vrat v prostorih inštituta na Ulici Moše Pijada 22 v Mariboru.

Veselimo se srečanja z vami!

 

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.