Zemljevid  

Cerkev svetega Primoža nad Kamnikom

Medobčinski muzej Kamnik vabi v sredo, 10. aprila 2019, ob 19. uri v Galerijo Miha Maleš na predavanje dr. Ferdinanda Šerbelja o zgodovini in novih izsledkih o cerkvi Svetega Primoža nad Kamnikom.

V marcu letos je izšla njegova prenovljena monografija o tem pomembnem kulturnem spomeniku, o čemer je v uvodu zapisal: »Pri Sv. Primožu se je davna preteklost skozi stoletja zložila v zgodbe od poznoantične poselitve in vse do baroka, ki mu je dal dokončno »urbano« podobo. Okamenela govorica tega kraja je zgodba, prekrita s kopreno skrivnosti, o kateri še ni napisana zadnja beseda, kar tudi najbrž ne bo kaj kmalu. A pozornost raziskovalcev se je že sredi 19. stoletja usmerila k Sv. Primožu, o čemer zgovorno priča obsežna literatura, navedena na koncu te knjige. Z upoštevanjem navedenih objav pa sem želel izraziti spoštovanje do predhodnih piscev, ki so z vsakim novim prispevkom nadgrajevali pomen in vrednost tega starosvetnega kraja. Tudi jaz sem v vrsto občudovalcev Sv. Primoža vstopil leta 1970, ko nas je študente umetnostno zgodovinskega seminarja sem gor popeljal prof. Nace Šumi in s svojo erudicijo opozoril na »kapitalni spomenik srednjega veka na Kranjskem«.

Vir: https://www.facebook.com/events/610218929389654

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Naziv

Cerkev svetega Primoža nad Kamnikom

Čas dogodka

sreda, 10. aprila 2019, ob 19. uri

Lokacija

Glavni trg 2, 1241 Kamnik

Kontaktna oseba

mag. Zora Torkar

Kategorije

Predavanje

Datum objave

08.04.2019 15:17

Zadnja sprememba

08.04.2019 15:20

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam