Zemljevid  

"Azija me je povsem uročila"

Pokrajinski muzej Celje vabi v torek, 19. novembra 2019, na sklop dogodkov ob 100. obletnici odhoda Alme M. Karlin na pot okrog sveta.

ob 16. uri v Stari grofiji delavnice izdelovanja origamijev, za otroke in odrasle, max 20 oseb; 

ob 17. uri v Barbarini dvorani v Knežjem dvoru okrogle mize ob izidu kataloga razstave Azija me je povsem uročila; izvedeli boste več o raziskovanju vzhodnoazijskih predmetov iz zbirke Alme M. Karlin in

ob 18.30 uri v Stari grofiji vodenega ogleda razstave Azija me je povsem uročila, ki osvetljuje najsrečnejše obdobje Alminega osupljivega potovanja, ko je obiskala»ljubljeno Japonsko«, Korejo, »deželo jutranje tišine«, ki ji je vzbudila občutek doma, Kitajsko, »popotni paradiž«, in Formozo (Tajvan), »otok sanj«, max 30 oseb.     

Pisateljica in novinarka, svetovna popotnica, ljubiteljska raziskovalka, poliglotka in teozofinja Alma M. Karlin  je v letih 1919–1927 prepotovala svet. Potovala je sama, neprekinjeno osem let in se po poti preživljala z delom, narava njenega potovanja jo umešča med največje popotnike vseh časov.

Preberi več
Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Naziv

"Azija me je povsem uročila"

Čas dogodka

V torek, 19. oktobra 2019, od 16. ure dalje

Lokacija

Muzejski trg 1, Celje

Kontaktna oseba

Žmaher Nataša

Kategorije

Razstava

Datum objave

19.11.2019 11:42

Zadnja sprememba

19.11.2019 11:42

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam