skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

»Anzekove poti: Ivan Ulaga - Vrhovski Anzek

Osrednja knjižnica Celje vabi od 25. januarja do 25. februarja na razstavo  »Anzekove poti: Ivan Ulaga - Vrhovski Anzek. Avtor razstave, ki je na ogled v II. nadstropju,  je Tomaž Majcen iz Muzeja Laško.

V sodelovanju z Muzejem Laško in Zvezo KD Možnar Laško.

Prijazno vabljeni! 

Preberi več

Razstava o znanem Svetinskem ljudskem godcu in kapelniku več godb na pihala Ivanu Ulagi Vrhovskem Anzeku. Anzek je bil že kapelnik vojaške godbe XIV. divizije med drugo svetovno vojno, izkušnje in znanje pa je delil tako s svetinsko kot tudi laško godbo. Bil je izjemno naravno talentiran muzikant, ki je dobro poznal note in je znanje prenašal na mlajše rodove. Glasbeno znanje je podedoval že po očetu, sam pa je kot vsestranski inštrumentalist še najraje poprijel za tako imenovani eS klarinet in velikokrat igral v duetu s harmonikarji. Tudi po ohcetih.  Kot godbenik je sodeloval z godbeniki iz Laškega, Kalobja, Štor, bil je med ustanovitelji Šentjurske godbe, najbolj pri srcu pa mu je bila seveda njegova domača Svetinska godba.

V drugem delu razstave je predstavljenih devet  spominskih pohodov iz Laškega na Svetino.  Pobudnik in glavni organizator spominskih pohodov je Etno odbor Jureta Krašovca Možnar, ki deluje v okviru Zveze KD Možnar Laško.  

Uporabljen vir: M. Marot: Po poteh godbenika nad godbeniki

 

Fotogalerija

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Naziv

»Anzekove poti: Ivan Ulaga - Vrhovski Anzek

Čas dogodka

25. jnauar - 25. februar 2017

Lokacija

Muzejski trg 1 a Celje

Kontaktna oseba

Srečko Maček

Datum objave

25.01.2017 07:59

Zadnja sprememba

25.01.2017 09:21

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam