skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

70. redni koncert Komornega moškega zbora Celje

Komorni moški zbor Celje vabi v sredo, 5. 6. 2019, ob 19.30 v veliko dvorano Narodnega doma na 70. redni koncert. 

KOMORNI MOŠKI ZBOR CELJE v letošnji sezoni praznuje 70. obletnico delovanja. S svojimi uspehi je močno zaznamoval celjski in slovenski zborovski prostor in prejel 30 najvišjih priznanj za pevske dosežke, na domačih in mednarodnih pevskih tekmovanjih, pod vodstvom številnih odličnih dirigentov. Od septembra 2013 KMZ deluje pod vodstvom dirigenta Lovra Freliha in je od tedaj izvedel že veliko priložnostnih nastopov in koncertov tako v Sloveniji kot v tujini. 

Leta 2014 je v znamenju 65. letnice delovanja zbora imel koncerte v Rimskih termah in pri Vodnem stolpu v Celju ter nastop na medobčinski reviji pevskih zborov. Zbor se je udeležil mednarodnega pevskega festivala v Krakovu na Poljskem. Gostil je pevce Mänerchoir Singen in izvedel koncerte v Vojniku, Laškem in Slovenj Gradcu ter 65. letni koncert v Celju in ga dopolnil s podelitvijo Gallusovih priznanj pevcem. V letu 2015 je imel koncerte v Cerkljah na Gorenjskem, v Celju in na Dobrni ter se v Žalcu udeležil regijskega tekmovanja JSKD , kjer je dosegel srebrno priznanje. Svoj 66. letni koncert zbora je obeležil ob sodelovanju z mlado harfistko Laro HRASTNIK.
Leto 2016 je za pevce pomenilo usmeritev na kulturni projekt Spiritualna glasba v evropski pevski liturgiji v okviru Javnega poziva Mestne občine Celje. Zbor je poleg nastopov sodeloval na obeležitvi 60. obletnice smrti glasbenika Karla Bervarja, na medobčinski reviji pevskih zborov v Celju ter v projektu Celjani celjanom. Junija in
decembra je z APZ Celje in z orkestrom Glasbene šole ter skupino Akord sodeloval na prireditvi Večer opernih arij in novembra 2016 izvedel 67. redni letni koncert. Leta 2017 je imel koncert v Muzeju baroka v Šmarju pri Jelšah in sodeloval na medobčinski reviji pevskih zborov v Celju in v Petrinji z zborom Petrol Ljubljana. Leto 2018 je namenil projektu Sunrise Mass in skupaj s tremi zbori izvedel več koncertov po Sloveniji ter v Celju skupni koncert z moškim zborom Vres Prevalje. Junija je gostoval na reviji Noč pevskih zborov v Singenu ob Bodenskem jezeru. Ob 30. letnici sodelovanja s KMZ bo Männerchoir Singen oktobra 2019 obiskal Celje. Nocojšnji koncert je prikaz letošnjega jubilejnega dolgoletnega delovanja zbora.

 

Preberi več

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.