skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

6. Trdinov literarni pohod: po sledeh Janeza Trdine in akterjev novomeške pomladi

V soboto, 5. junija 2021, bomo ponovno peš osvojili skriti del Gorjancev. Tokrat se bomo proti Gorjancem odpravili po sledeh akterjev novomeške pomladi, ki so bili zelo naklonjeni Trdinovemu narodnoprebudnemu značaju ter zagretosti za skrivnostnost Gorjancev in samosvojost tamkajšnjih prebivalcev. Prostrani svet Gorjancev jih je večkrat zvabil v svoja nedrja, še posebej ljuba pa jim je bila pot od Žabje vasi do vasi Šentjošt in ob potoku Klamfer proti žumberški vasici Gaj, ki v njihovem času še ni bila zapuščena. Približno po tej poti se bomo podali tudi mi in med potjo spoznavali, zakaj so se Marjan Mušič in ostali »pomladniki« vedno znova vračali na Gorjance. Pot bomo s krajšim kulturnim programom zaključili pri »fabriki«.

Preberi več

Na pot se bomo peš odpravili ob 7. uri iz Žabje vasi (zbor pri Agroservisu). Čaka nas od 5 do 6 ur hoje. Tisti, ki menite, da je za vas pot predolga, se lahko pohodnikom pridružite v vasi Dolž, kjer bomo predvidoma okoli 9.30. Poleg dobre volje in osebnega dokumenta sta nujni še dobra telesna pripravljenost in ustrezna pohodna oprema, saj bo pot dolga in na mestih strma. Prav tako bo med pohodom nujno spoštovati veljavne ukrepe za zajezitev virusa Covid 19. Ne pozabite tudi na vodo in hrano, ki bo tokrat »iz nahrbtnika«. Po kulturnem programu pri »fabriki« se bomo peš napotili do vasi Dolž, od koder bo po želji organiziran prevoz v Novo mesto.

Predvideni povratek v Novo mesto je okoli 16. ure.

 

Fotogalerija

Informacije

Naziv

6. Trdinov literarni pohod: po sledeh Janeza Trdine in akterjev novomeške pomladi

Čas dogodka

sobota, 5. junij 2021

Kontaktna oseba

Bojana Medle

Datum objave

03.06.2021 07:37

Zadnja sprememba

03.06.2021 07:37

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam