skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

3. festival Kamra 2019

V četrtek, 28. novembra 2019 je v Levstikovi dvorani Osrednje knjižnice Celje potekal 3. Festival Kamra. Udeležilo se ga je več kot 60 bibliotekarjev iz vse Slovenije, ki so prisluhnili več predavateljem in se seznanili z uspešnimi projekti in primeri dobrih praks na področju digitalizirane kulturne dediščine.

Slovenska turistična organizacija je predstavila pomen povezovanja kulture, turizma in tehnoloških rešitev, ki je eden izmed ključnih izzivov v Družbi 5.0. Prizadeva si, da izjemno bogato slovensko kulturno dediščino na stičišču Alp, Mediterana, Krasa in Panonske nižine približa tudi tujim gostom. Slovenska turistična organizacija se zaveda, da so ravno kulturni gosti tisti, ki so bolj odgovorni do okolja in dediščine, kar predstavlja eno temeljnih usmeritev slovenskega turizma. Kot primer tega izziva je Thermana Laško pričarala VR doživetje “Spremeni tok zgodovine”.

V zadnjem delu programa smo spoznali Momus, spletni vodič, ki popelje po poteh snovne glasbene dediščine Slovenije in izbrane primere zbiranja starih fotografij na družbenem omrežju Facebook ter možnosti povezovanja s portalom Kamra.

Fotogalerija

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.