skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

23. september - dan slovenskega športa

Iz domoznanske Kamre na današnji dan ...
23. september - dan slovenskega športa

Državni zbor je 18. junija 2020 sprejel spremembo zakona o praznikih in dela prostih dnevih z uvedbo novega praznika, s katerim je 23. september posvetil slovenskemu športu.

Zakaj 23. september?

Letos mineva okroglih 20 let od trenutka, ko je na olimpijskih igrah prvič zaigrala slovenska himna. Zdravljica je v čast olimpijcem, veslačema Iztoku Čopu in Luki Špiku ter strelcu Rajmondu Debevcu, prvič zaigrala 23. septembra 2000 na olimpijskih igrah v Sydneyju. Zadnjih nekaj let se po vsej Evropi 23. septembra začenja tudi Evropski teden športa, iniciativa Evropske komisije, katere namen je spodbuditi ljudi k telesni dejavnosti in del katere je tudi Slovenija.

Začetek organiziranega športa na Slovenskem sega v leto 1863, ko je bilo 1. oktobra ustanovljeno prvo telovadno društvo Južni Sokol. S tem so bili postavljeni temelji za razvoj organiziranega športa v Sloveniji, razvoj športa v šolah, razvoj športnih društev, izobraževanja kadrov in oblikovanje trdne podlage za številne športne dosežke naših športnikov.

Vir: https://siol.net/sportal/sportal-plus/slovenija-dobila-nov-drzavni-praznik-posvecen-sportu-528152

 

 

Informacije

Naziv

23. september - dan slovenskega športa

Čas dogodka

23. september

Kontaktna oseba

Srečko Maček

Datum objave

23.09.2020 04:32

Zadnja sprememba

23.09.2020 04:32

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam