skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Naslovnica faksimila Vertovčeve Vinoreje

Knjiga obsega 22 poglavij, v katerih predstavlja trsni sortiment (prvič je omenjen avtohtoni vipavski zelén), opisuje sajenje trt, obrezovanje in vezanje, okopavanje, trebljenje poganjkov, vzgojo, gnojenje, cepljenje in razmnoževanje trt v vinogradu (grobenčanje), trgatev in predelavo grozdja v vino, vinsko vretje in različne načine naprave za vino, razlaga fiziološke in kemične procese v zvezi z njim in navaja izkušnje drugih narodov. Vinogradništvo obravnava z velikim čutom za preprostega vinogradnika in mu nazorno pojasnjuje, kako naj s svojim delom doseže najboljši pridelek.

Slika

Informacije o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke, ki zagotavljajo najboljšo uporabniško izkušnjo. Piškotki se hranijo v vašem spletnem brskalniku, v njih so shranjeni podatki o izbrani regiji, služijo za vodenje sej uporabnikov in podobno. Poleg tega nam omogočajo boljše razumevanje posameznih odsekov spletne strani, ki se vam zdijo najbolj zanimivi in uporabni.

Preko zavihkov na levi strani lahko nastavite vse vaše nastavitve piškotkov na teh straneh.

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2025 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.