skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Kisla repa

Fotografija prikazuje kislo repo. Žganci so bili vse do konca druge svetovne vojne in še kasneje na delavski mizi praktično dnevno. Za večerjo na primer s prežganko, za zajtrk pa so pojedli ostanke, prelite z belim kofetom. Kuhali so ajdove, koruzne ali mešto – iz krompirja in bele moke. Kislo zelje in repa sta bila pozimi prav tako stalnica na mizi, saj sta bila tako konzervirana poceni vir vitaminov čez celo zimo. Če se je našlo še kaj zabele iz ocvirkov, je bila jed že prava poslastica.

Slika

Informacije o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke, ki zagotavljajo najboljšo uporabniško izkušnjo. Piškotki se hranijo v vašem spletnem brskalniku, v njih so shranjeni podatki o izbrani regiji, služijo za vodenje sej uporabnikov in podobno. Poleg tega nam omogočajo boljše razumevanje posameznih odsekov spletne strani, ki se vam zdijo najbolj zanimivi in uporabni.

Preko zavihkov na levi strani lahko nastavite vse vaše nastavitve piškotkov na teh straneh.

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2025 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.