skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Ješprenj s suhim mesom, šmorn z marmelado

Fotografija prikazuje ješprenj s suhim mesom, šmorn z marmelado. Na Jesenicah ričetu rečemo ješprenj. Na Jesenicah ričetu rečemo ješprenj. V času posta, med pustom in veliko nočjo, ali ker pogosto mesa ni bilo, so suho meso zamenjali s suhim sadjem: hruškami, jabolki in češpljami. Šmorn ali cesarski praženec so gospodinje delale na več načinov. Največkrat so iz mase naredile debelejšo omleto (palačinko) in jo natrgale na kose. Šmorn je bil tudi priboljšek za god. A dobil ga je le godovnik.

Slika

Informacije o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke, ki zagotavljajo najboljšo uporabniško izkušnjo. Piškotki se hranijo v vašem spletnem brskalniku, v njih so shranjeni podatki o izbrani regiji, služijo za vodenje sej uporabnikov in podobno. Poleg tega nam omogočajo boljše razumevanje posameznih odsekov spletne strani, ki se vam zdijo najbolj zanimivi in uporabni.

Preko zavihkov na levi strani lahko nastavite vse vaše nastavitve piškotkov na teh straneh.

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2025 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.