skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Videm pri Ptuju, ok. 1930

Razglednica prikazuje romansko cerkvico sv. Janeza (Janža) v Dravinjskem vrhu, ki je bila sezidana verjetno ok. l. 1300 kot grajska kapela. Na griču nad cerkvico je namreč nekoč stal grad Dranek (Tranek), ki pa so ga l. 1532 razdejali Turki in je propadel, tako da danes o njem ni več sledu. Za cerkvico sv. Janža vidimo središče Vidma s cerkvijo sv. Vida.Razglednico je založil domači trgovec Ivan Rašl in ni datirana. Zaradi manjkajoče znamke in poškodovanega žiga ne moremo natančno ugotoviti datuma, ko je bila odposlana, verjetno pa je bilo to ok. l 1930. ...

Preberi več


Razglednica prikazuje romansko cerkvico sv. Janeza (Janža) v Dravinjskem vrhu, ki je bila sezidana verjetno ok. l. 1300 kot grajska kapela. Na griču nad cerkvico je namreč nekoč stal grad Dranek (Tranek), ki pa so ga l. 1532 razdejali Turki in je propadel, tako da danes o njem ni več sledu. Za cerkvico sv. Janža vidimo središče Vidma s cerkvijo sv. Vida.

Razglednico je založil domači trgovec Ivan Rašl in ni datirana. Zaradi manjkajoče znamke in poškodovanega žiga ne moremo natančno ugotoviti datuma, ko je bila odposlana, verjetno pa je bilo to ok. l 1930.

Slika

Informacije

Dodatni nazivi

Sv. Vid pri Ptuju

Status avtorskih pravic

dela v javni domeni

Avtorske pravice

Avtorske pravice so potekle.

Vir

Sv. Vid pri Ptuju - Sv. Janž [Slikovno gradivo]. - [Sv. Vid niže Ptuja] : Ivan Rašl, [ok. 1930]. - 1 razglednica ; 9 x 14 cm

Založniki

Ivan Rašl, Sv. Vid pri Ptuju

Čas

ok. 1930

Čas nastanka fotografije

1930

Ključne besede

DOMOZNANSKE ZBIRKE, RAZGLEDNICE, Videm pri Ptuju

Jeziki

Slovenski

Lokacija

Videm pri Ptuju

Odnos

Je del zbirke razglednic v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj

Digitalne zbirke, ki vsebujejo ta multimedijski element

Videm pri Ptuju

Datum digitalizacije

11.11.2009 10:14

Datum objave

11.11.2009 10:14

Zadnja sprememba

26.05.2010 13:59

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam