Zemljevid  

Pozdrav Badovinca na Jugorju

Milka in Pepi Badovinac zaželita srečno vožnjo po novo odprti cesti in po stari belokranjski navadi prisotne povabita na pogačo in kozarček rujnega. Na fotografiji Peter Badovinac st. prepozna Janeza Klemenčiča, maminega oz. Milkinega očeta, in sicer pod prvim oknom od leve, starejši možakar z brčicami, pod brado je zelo izrazita bela srajca. Moški pod napisom Gostilna Peter Badovinac, v prvi vrsti in s prekrižanimi rokami je Ivan Škof. V prvi vrsti ob gostilni, s fotoaparatom okrog vratu, je Kopinič, zraven njega stoji Janko Badovinac (bra ...

Preberi več

Milka in Pepi Badovinac zaželita srečno vožnjo po novo odprti cesti in po stari belokranjski navadi prisotne povabita na pogačo in kozarček rujnega. Na fotografiji Peter Badovinac st. prepozna Janeza Klemenčiča, maminega oz. Milkinega očeta, in sicer pod prvim oknom od leve, starejši možakar z brčicami, pod brado je zelo izrazita bela srajca. Moški pod napisom Gostilna Peter Badovinac, v prvi vrsti in s prekrižanimi rokami je Ivan Škof. V prvi vrsti ob gostilni, s fotoaparatom okrog vratu, je Kopinič, zraven njega stoji Janko Badovinac (brat Pepija Badovinca). Pod lipo je v svetlejši moški obleki Alojz Žokalj – Džidži (Peter se ga spomni pod nadimkom Žižek), na njegovi levi je domačinka Šlimarjeva, videti ji je samo glavo (v njihovi hiši je bila včasih OŠ na Jugorju), na njegovi desni, zadnji v vrsti z roko v žepu suknjiča, je Franc Gorenc, direktor Cestnega podjetja Novo mesto. Otroci na fotografiji od leve: fant s klobukom je Ivan Stepan iz Malin, fant v svetlejšem puloverju je Jakob Stariha iz Sel pri Jugorju, punca pred njim je Irena Štubljar, fant s svetlimi hlačami je Niko Goleš z Jugorja, zraven njega stoji Janko Klemenčič s Sel pri Jugorju (kasneje lastnik trgovine Klemen v Metliki).

Album hrani Peter Badovinac st. z Jugorja. Zapisi so spomini g. Badovinca.

Slika

Lokacija

Informacije

Status avtorskih pravic

licenca CC BY-NC

Avtorske pravice

Peter Badovinac

Avtorji

Nemanič Baškovič, Lidija

Čas

1963

Jeziki

Slovenski

Digitalne zbirke, ki vsebujejo ta multimedijski element

Novo mesto ̶ Metlika

Datum digitalizacije

13.11.2019 12:15

Datum objave

18.11.2019 09:52

Zadnja sprememba

13.11.2019 12:15

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam