skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Poslikani izdelek 1.

Brkinske poti, članek ob razstavi  Slavka Cetin Čufar med domoznanskimi imeni ni ravno neznanka. Avtorica knjige Brkinske stezice je v kozinski knjižnici na prvi marčevski dan 2013 odprla razstavo starih fotografij, naslovljeno »Brkinska pot preko spominskih fotografij«. Predstavlja utrinke iz časov, ko se je še želo, kosilo, grabilo na roke. Ko so moški nosili »biklbokl« hlače in ko se je za opasilo plesalo tudi po travi, da se je le vrtelo in imelo lepo. Fotografije je v zgodnjih letih ...

Preberi več

Brkinske poti, članek ob razstavi 

Slavka Cetin Čufar med domoznanskimi imeni ni ravno neznanka. Avtorica knjige Brkinske stezice je v kozinski knjižnici na prvi marčevski dan 2013 odprla razstavo starih fotografij, naslovljeno »Brkinska pot preko spominskih fotografij«. Predstavlja utrinke iz časov, ko se je še želo, kosilo, grabilo na roke. Ko so moški nosili »biklbokl« hlače in ko se je za opasilo plesalo tudi po travi, da se je le vrtelo in imelo lepo. Fotografije je v zgodnjih letih dvajsetega stoletja poslikal fotograf iz Trsta, Šimonovim oz. družini Cetin iz Mrš pa nedvomno ostaja nepozaben spomin na prednike in njihovo takratno vsakdanje življenje, najsi bo to šola, raznotera kmečka opravila ali pa le ples in zabava, ko dela ni bilo toliko, ali pa ko so si lahko konec tedna za trenutek oddahnili. Da pa je Slavka tudi drugačne vrste umetnica, pričajo steklene posode, ki jih je porisala z motivi iz narave. Cetin Čufarjevo je predstavila nečakinja Barbara Grželj, da bi pa ne pozabili, da fotografije opevajo domače Brkine, nam je o njih zapela mlada nadebudna pevka iz Ocizle, Nina Počkaj, ki bo kmalu izdala svojo glasbeno zgoščenko, na harmoniko pa je zaigral njen oče, Valter Počkaj. Razstava je na ogled do 15. marca, sledi razstava slikarske sekcije Fotokluba Žarek. (tekst Patricija Dodič, fotografija isto)

 

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Status avtorskih pravic

licenca CC BY-NC

Avtorske pravice

Patricija Dodič 

Čas

21.stoletje

Čas nastanka fotografije

marec 2013

Ključne besede

razstava

Jeziki

Slovenski

Odnos

Gre za del digitalizirane zbirke Kosovelove knjižnice Kozina

Digitalne zbirke, ki vsebujejo ta multimedijski element

Slavka v Knjižnici Kozina

Datum digitalizacije

22.11.2018 07:28

Datum objave

20.12.2018 15:11

Zadnja sprememba

20.12.2018 13:58

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam