skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Pismo, 24. 4. 1918



Strassgang, Sreda, dan sv. Jurja, 24. april 1918; pismo, naslovljeno: Cenjena gospa Marija Trebec, v Sežani N. 94, Primorsko

“Draga Marija!

Sprejmi ti in vsi moji moj srčen pozdrav. Prvo ko pišem se priporočam da pazite na ubogo Danilico ko jo prime ujed po trebušku ker sem sam že videl pa le Ema jej je nekaj hitro kuhala revče ga prav sem slišim kako zdihuje pa nobeden jo ne sliši Micko kliče pa jo ni k njej torej pazite in če le mogoče dajte jej kaj bolj za nje zelodček ker ona ne more onih težkih jedi prebavljat kakšno ječko na mehko mleko ali jabolko i.t.d. pa pozdravite jo od mene. 

Dalje ko pišem omenim kar sem pozabil namreč zaradi kart ako bodo prišle glejte kako računat vedno 2 krajcarja več kot vas stanejo potem ako vdobite od tam kak odgovor ali vprašanje prebere vam lahko vsak a odpisat mora pa le gospa Minka G. da se strinja pisava in s tem se tam bolj zanesejo in zaupajo pa segil pritisnite tud na pismo. Naročil sem barvane in če teh ni moč pa one 4 sorte črne ru jave zelene in plave ali pa vsakih nekoliko potem če bodo ktere lepši in da gredo se še naroči tako da se eno v koverti tje pošlje in naroči poljubno še dalje ako bi pa bila kaka reč bolj težka za odgovoriti ali presoditi, pišite pa prej meni /…/”


Slika

Hrbtna stran

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2024 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.