Zemljevid  

Od Jugorja proti Metliki

Po sprejemu na Jugorju se kolona vozil odpravlja proti Metliki. V ozadju se vidi stara Gostilna Peter Badovinac, ki je kasneje zgorela, na istem mestu so postavili Gostilno Badovinac. V prvem avtomobilu (Fiat 1300) na sovoznikovem sedežu sedi Vladka Škof (roj. Jerina), avtomobil upravlja predstavnik občinske skupščine Franc Vrviščar. Motor v ozadju upravlja Mirko Pašič s Sel pri Jugorju. Ob strani plapola jugoslovanska zastava. V času nastanka ceste se je Vladki Škof, ki je bila takrat učiteljica na Jugorju, utrnila ideja, da bi si ...

Preberi več

Po sprejemu na Jugorju se kolona vozil odpravlja proti Metliki. V ozadju se vidi stara Gostilna Peter Badovinac, ki je kasneje zgorela, na istem mestu so postavili Gostilno Badovinac. V prvem avtomobilu (Fiat 1300) na sovoznikovem sedežu sedi Vladka Škof (roj. Jerina), avtomobil upravlja predstavnik občinske skupščine Franc Vrviščar. Motor v ozadju upravlja Mirko Pašič s Sel pri Jugorju. Ob strani plapola jugoslovanska zastava. V času nastanka ceste se je Vladki Škof, ki je bila takrat učiteljica na Jugorju, utrnila ideja, da bi si od vseh silnih strojev na cesti vsaj enega lahko sposodili, da bi nasproti šole zravnali mlakužo in bi imeli tam igrišče. Vladka je šla na občino, kjer so njen predlog sprejeli in v enem popoldnevu zravnali teren. Vladkin mož Ivan Škof je dobil fante in tovornjak, s katerim so šli v Novo mesto na železnico iskat podarjen les, da so tla pregrnili in prostor uporabljali za telovadbo. Na tem mestu je danes gasilni dom na Jugorju.

Album hrani Peter Badovinac st. z Jugorja. Zapisi so spomini g. Badovinca in Vladke Škof.

Slika

Lokacija

Informacije

Status avtorskih pravic

licenca CC BY-NC

Avtorske pravice

Peter Badovinac

 

Avtorji

Nemanič Baškovič, Lidija

Čas

1963

Ključne besede

Cesta, MODERNIZACIJA

Jeziki

Slovenski

Digitalne zbirke, ki vsebujejo ta multimedijski element

Novo mesto ̶ Metlika

Datum digitalizacije

13.11.2019 12:21

Datum objave

18.11.2019 09:52

Zadnja sprememba

13.11.2019 12:21

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam