skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Mozirje, ok. 1832, Stara Kaiserjeva suita

Joseph Franz Kaiser (1786–1859) je s serijo litografij s poudarkom na zanimivih štajerskih naseljih in mestih uvedel novost. Cilj upodobitve ni več bilo strogo podajanje topografskih podatkov nekega naselja, temveč je bila pozornost usmerjena neposredno na trški prostor, kjer je središče vsakdanjega dogajanja. Na koloriranem primeru Mozirja je to dobro vidno, saj je v središču vprega z vozom, levo in desno jo obdajajo trške hiše, v ozadju pa cerkev in hribovje. Podatki: Neznani avtor, Mozirje, ok. 1832, kolorirana lit ...

Preberi več

Joseph Franz Kaiser (1786–1859) je s serijo litografij s poudarkom na zanimivih štajerskih naseljih in mestih uvedel novost. Cilj upodobitve ni več bilo strogo podajanje topografskih podatkov nekega naselja, temveč je bila pozornost usmerjena neposredno na trški prostor, kjer je središče vsakdanjega dogajanja. Na koloriranem primeru Mozirja je to dobro vidno, saj je v središču vprega z vozom, levo in desno jo obdajajo trške hiše, v ozadju pa cerkev in hribovje.

Podatki:

  • Neznani avtor, Mozirje, ok. 1832, kolorirana litografija, Stara Kaiserjeva suita, napis: Markt Praßberg im Cillier Kreise, G/VI-170 (Pokrajinski muzej Celje).

 

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Dodatni nazivi

Markt Praßberg im Cillier Kreise

Status avtorskih pravic

dela v javni domeni

Avtorske pravice

Avtorske pravice so potekle.

Čas

ok. 1832

Jeziki

Nemški

Odnos

Je del slikovnega gradiva Pokrajinskega muzeja Celje

Digitalne zbirke, ki vsebujejo ta multimedijski element

Opis vedut
Vedute, zvesti posnetki naših krajev v 19. stoletju

Datum digitalizacije

28.01.2019 15:13

Datum objave

29.01.2019 17:07

Zadnja sprememba

17.01.2020 12:15

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam