skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Miklova Zala, 1952

Kulturno društvo Anton Aškerc, Dramska sekcija, režija Amalija in Avgust Anderluh. Takoj po vrnitvi v domače Šmarjesta Amalija in Avgust Anderluh začela prebujati od vojne prekinjeno kulturno delovanje v kraju. Recitacije, skeči, petje in gledališke predstave so odzvanjale v skromni dvoranici z odrom v gostilni Habjan. Leta 1949 je bilo ustanovljeno Kulturno-umetniško društvo Anton Aškerc, v okviru katerega je delovala dramska skupina pod njunim okriljem. Tako sta v povojnem času z izborom raznovrstnih iger, režijo in ...

Preberi več

Kulturno društvo Anton Aškerc, Dramska sekcija, režija Amalija in Avgust Anderluh.

Takoj po vrnitvi v domače Šmarjesta Amalija in Avgust Anderluh začela prebujati od vojne prekinjeno kulturno delovanje v kraju. Recitacije, skeči, petje in gledališke predstave so odzvanjale v skromni dvoranici z odrom v gostilni Habjan. Leta 1949 je bilo ustanovljeno Kulturno-umetniško društvo Anton Aškerc, v okviru katerega je delovala dramska skupina pod njunim okriljem. Tako sta v povojnem času z izborom raznovrstnih iger, režijo in dobro izvedbo popeljala amatersko dramsko skupino do velikega uspeha. Pod njunim vodstvom so uprizorili igre Županova Micka, Razvalina življenja, Krčmarica Mirandolina, Celjski grofje in druge. Največjo atrakcijo pa sta ustvarila leta 1952 s Sketovo Miklovo Zalo uprizorjeno na prostem.

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Dodatni nazivi

Šmarje pri Jelšah

Status avtorskih pravic

licenca CC BY-NC

Avtorske pravice

Knjižnica Šmarje pri Jelšah

Vir

 

 

Čas

1952

Čas nastanka fotografije

20. stol.

Ključne besede

RAZSTAVE, DOMOZNANSKE ZBIRKE

Odnos

je del domoznanske zbirke Knjižnice Šmarje pri Jelšah

Digitalne zbirke, ki vsebujejo ta multimedijski element

Amalija Anderluh – prva zobozdravnica v Šmarju pri Jelšah od 1948 do 1968

Datum digitalizacije

05.12.2019 14:20

Datum objave

07.12.2019 07:56

Zadnja sprememba

05.12.2019 14:29

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam