skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Kočevje - tekstilno podjetje "Tekstilana"

Tekstilno podjetje "Tekstilana" v Kočevju je bilo ustanovljeno leta 1921 kot komanditna družba za izdelovanja sukna in suknenih izdelkov, tovarna pa je začela obratovati sredi leta 1922. Podjetje so ustanovili kočevski meščani ob sodelovanju češkoslovaškega kapitala in češkoslovaških podjetnikov. Kočevska "Tekstilana" je bila za takratne razmere v Sloveniji srednje velika tekstilna tovarna; bila je prva večja tekstilna tovarna v Sloveniji, ki je med obema vojnama izdelovala volneno blago. (Vir: Tekstilana Kočevje, 50 let, iz ...

Preberi več

Tekstilno podjetje "Tekstilana" v Kočevju je bilo ustanovljeno leta 1921 kot komanditna družba za izdelovanja sukna in suknenih izdelkov, tovarna pa je začela obratovati sredi leta 1922. Podjetje so ustanovili kočevski meščani ob sodelovanju češkoslovaškega kapitala in češkoslovaških podjetnikov. Kočevska "Tekstilana" je bila za takratne razmere v Sloveniji srednje velika tekstilna tovarna; bila je prva večja tekstilna tovarna v Sloveniji, ki je med obema vojnama izdelovala volneno blago. (Vir: Tekstilana Kočevje, 50 let, izdano ob 50-letnici Tekstilane Kočevje v decembru 1971)

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Status avtorskih pravic

licenca CC BY-NC

Avtorske pravice

Milan Škrabec

Avtorji

Dornig, Josef, ml.

Ključne besede

FOTOGRAFIJE, RAZGLEDNICE

Jeziki

Nemški, Slovenski

Digitalne zbirke, ki vsebujejo ta multimedijski element

Fotograf Josef Dornig in Kočevje

Datum digitalizacije

21.09.2011 11:25

Datum objave

21.09.2011 11:25

Zadnja sprememba

21.08.2019 10:45

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam