skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Kočevje - požar v Tekstilani

Požar je izbruhnil v nedeljo ob pol dvanajstih dopoldne 27.1.1935, v drugem nadstropju glavnega tovarniškega poslopja, kjer so bili nameščeni tkalski stroji. Požar se je hitro razširil in razen glavnega zidovja uničil celotno tovarniško poslopje z vsem inventarjem. Iz glavnega poslopja ni bilo mogoče ničesar rešiti. Gasilci, tovarniški delavci in okoliški prebivalci, ki so prišli na pomoč, so uspeli požar le lokalizirati na glavno poslopje, deloma rešiti pred požarom ostale tovarniške objekt ...

Preberi več

Požar je izbruhnil v nedeljo ob pol dvanajstih dopoldne 27.1.1935, v drugem nadstropju glavnega tovarniškega poslopja, kjer so bili nameščeni tkalski stroji. Požar se je hitro razširil in razen glavnega zidovja uničil celotno tovarniško poslopje z vsem inventarjem. Iz glavnega poslopja ni bilo mogoče ničesar rešiti. Gasilci, tovarniški delavci in okoliški prebivalci, ki so prišli na pomoč, so uspeli požar le lokalizirati na glavno poslopje, deloma rešiti pred požarom ostale tovarniške objekte in rešiti vse zaloge blaga iz skladišč. Po požaru je ostalo vseh 230 delavcev brez dela in življenjske eksistence. (Vir: Tekstilana Kočevje, 50 let, izdao ob 50-letnici Tekstilane Kočevje v decembru leta 1971)

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Status avtorskih pravic

licenca CC BY-NC

Avtorske pravice

Matjaž Matko

Avtorji

Dornig, Josef, ml.

Ključne besede

FOTOGRAFIJE, RAZGLEDNICE

Jeziki

Nemški, Slovenski

Digitalne zbirke, ki vsebujejo ta multimedijski element

Fotograf Josef Dornig in Kočevje

Datum digitalizacije

21.09.2011 14:00

Datum objave

21.09.2011 14:00

Zadnja sprememba

21.08.2019 10:52

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam