skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Gruss aus Rohitsch-Sauerbrunn

Razglednica je rariteta med zbiratelji. Izstopa tudi vsebinsko. Je edini primer litografske razglednice v naši zbirki, ki prikazuje pogled na Zdraviliški park v smeri proti Tržaškemu hribu. Na levi prepoznamo Zdraviliški dom s pokrito teraso ter Strossmayerjev dom. Osrednji del razglednice prikazuje park z vodometom , umetelno zasaditvijo ter bogato opravljenimi zdraviliškimi gosti. Levi spodnji vogal krasi šopek rdečih makovih cvetov.  Kot večina litografskih razglednic iz naše zbirke, je bila tudi ta natisnjena v ...

Preberi več

Razglednica je rariteta med zbiratelji. Izstopa tudi vsebinsko. Je edini primer litografske razglednice v naši zbirki, ki prikazuje pogled na Zdraviliški park v smeri proti Tržaškemu hribu. Na levi prepoznamo Zdraviliški dom s pokrito teraso ter Strossmayerjev dom. Osrednji del razglednice prikazuje park z vodometom , umetelno zasaditvijo ter bogato opravljenimi zdraviliškimi gosti. Levi spodnji vogal krasi šopek rdečih makovih cvetov. 

Kot večina litografskih razglednic iz naše zbirke, je bila tudi ta natisnjena v tujini. V Nemčiji (München) jo je izdal Ottmar Zieher. Glede na poštni žig datira v leto 1900, vendar je bila najverjetneje natisnjena prej.

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Dodatni nazivi

Curplatz
Pozdrav iz Rogaške Slatine

Status avtorskih pravic

dela v javni domeni

Avtorske pravice

Avtorske pravice so potekle.

Založniki

O. Zieher

Ključne besede

ZDRAVILIŠČA

Jeziki

Nemški

Digitalne zbirke, ki vsebujejo ta multimedijski element

Rogaška Slatina na starih litografskih razglednicah

Datum digitalizacije

17.06.2011 10:16

Datum objave

17.06.2011 12:16

Zadnja sprememba

09.08.2018 09:38

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam