skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Franz Josef Fellner: Ex voto, 1766

  Fellnerjeva slika Ex voto je nastala leta 1766. Januarja tega leta je Drava zamrznila in grozila je nevarnost, da bodo velike plošče ledu podrle leseni most. Napis na sliki desno spodaj pravi, da se je takrat častitljivi magistrat priporočil tukajšnji Žalostni Materi, pod katere zaščito je bil most ohranjen. Votivno podobo je naročil magistrat pri ptujskem slikarju Franzu Josefu Fellnerju, visela pa je v cerkvi sv. Jurija.Mali grad ob dominikanskem samostanu, ki je z zahodne strani varoval mesto, pokrivata na njegovem južnem traktu dve p ...

Preberi več

 

Fellnerjeva slika Ex voto je nastala leta 1766. Januarja tega leta je Drava zamrznila in grozila je nevarnost, da bodo velike plošče ledu podrle leseni most. Napis na sliki desno spodaj pravi, da se je takrat častitljivi magistrat priporočil tukajšnji Žalostni Materi, pod katere zaščito je bil most ohranjen. Votivno podobo je naročil magistrat pri ptujskem slikarju Franzu Josefu Fellnerju, visela pa je v cerkvi sv. Jurija.
Mali grad ob dominikanskem samostanu, ki je z zahodne strani varoval mesto, pokrivata na njegovem južnem traktu dve prečni sedlasti strehi.


Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Status avtorskih pravic

licenca CC BY-NC

Avtorske pravice

so potekle

Vir

Koledar Cinkarne Celje za leto 1977

Avtorji

Fellner, Franz Josef

Čas

1766

Čas nastanka fotografije

1766

Ključne besede

ARHITEKTURNA DEDIŠČINA, DVORCI, Ptuj, VEDUTE

Digitalne zbirke, ki vsebujejo ta multimedijski element

Mali grad na starih ptujskih vedutah

Datum digitalizacije

11.11.2014 11:03

Datum objave

11.11.2014 13:03

Zadnja sprememba

14.03.2019 14:16

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam