skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Dom Jožeta Dularja v Metliki

Na fotografiji je hiša, v kateri je Jože Dular preživel večji del svojega življenja, natanko triinpetdeset let. Hiša je čudovita, dragocena, unikatna, stara več kot 150 let. V preteklosti je bila rezidenca  gospe Antonije Wanka plemenite Lenzenheim, poročene Fux (drugič poročene Hess). Zgradil jo je v Metliko priseljeni Furlan, gradbenik Giovanni Franz. Vhod v zgradbo je pod obokanim pomolom, zaprtim balkonom, okna so polkrožna z bogatimi ornamenti. Masivna vhodna vrata je predvidoma naredil mizarski mojster Franc Kamin, ki je v Metliki zaradi ...

Preberi več

Na fotografiji je hiša, v kateri je Jože Dular preživel večji del svojega življenja, natanko triinpetdeset let. Hiša je čudovita, dragocena, unikatna, stara več kot 150 let. V preteklosti je bila rezidenca  gospe Antonije Wanka plemenite Lenzenheim, poročene Fux (drugič poročene Hess). Zgradil jo je v Metliko priseljeni Furlan, gradbenik Giovanni Franz. Vhod v zgradbo je pod obokanim pomolom, zaprtim balkonom, okna so polkrožna z bogatimi ornamenti. Masivna vhodna vrata je predvidoma naredil mizarski mojster Franc Kamin, ki je v Metliki zaradi finančnih težav prebival skromno v prizidku kovačnice graščaka Savinška na Majerju.

Slika

Lokacija

Prikaži lokacijo

Informacije

Status avtorskih pravic

licenca CC BY-NC

Avtorske pravice

Lidija Nemanič Baškovič

Avtorji

Nemanič Baškovič, Lidija

Čas

september, 2020

Jeziki

Slovenski

Digitalne zbirke, ki vsebujejo ta multimedijski element

Jože Dular (1915–2000)

Datum digitalizacije

04.09.2020 11:26

Datum objave

07.09.2020 08:27

Zadnja sprememba

08.09.2020 11:58

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam