skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Zemljevid  

Branko Gombač je bil glavni urednik Celjskega tednika (danes Novega tednika) leta 1950. Gombač je bil tudi režiser in njegovi takratni sodelavci vedo povedati, daje Gombač pokazal velike režiserske sposobnosti tudi pri izdaji Celjskega tednika. List je izhajal le vsaki drugi teden na samo dveh straneh. In vzrok? Ni bilo papirja. Zato preveč napornega dela ni imel, če izvzamemo krajšanje člankov. Se je pa lotil dela pri časopisu nadvse resno in ambiciozno. Sam je napisal večino člankov, pretežno gledaliških kritik in esejev, za drugo pa je itak os ...

Preberi več

Branko Gombač je bil glavni urednik Celjskega tednika (danes Novega tednika) leta 1950.

Gombač je bil tudi režiser in njegovi takratni sodelavci vedo povedati, daje Gombač pokazal velike režiserske sposobnosti tudi pri izdaji Celjskega tednika. List je izhajal le vsaki drugi teden na samo dveh straneh. In vzrok? Ni bilo papirja. Zato preveč napornega dela ni imel, če izvzamemo krajšanje člankov. Se je pa lotil dela pri časopisu nadvse resno in ambiciozno. Sam je napisal večino člankov, pretežno gledaliških kritik in esejev, za drugo pa je itak ostalo kaj malo prostora. V tem obdobju je bil Celjski tednik bolj podoben biografskemu leksikonu kot resnemu časniku. Zato ni nič čudnega, da je Gombač navsezadnje prišel do spoznanja, da lahko časopis piše in ga urejuje en sam človek. Uredništvo Celjskega tednika je enostavno razpustil (mogoče tudi po naročilu).

Slika

Informacije

Status avtorskih pravic

licenca CC BY-NC

Avtorske pravice

NT&RC

Lokacija

Celje

Digitalne zbirke, ki vsebujejo ta multimedijski element

Trije uredniki v enem letu
Seznam zaposlenih pri NT & RC

Datum digitalizacije

15.11.2010 07:27

Datum objave

15.11.2010 08:27

Zadnja sprememba

06.08.2018 06:10

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE
KATEGORIJE

Organizacija

Partner

Spletni portal KAMRA uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam