skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Dominkova domačija - črna kuhinja

V črnih kuhinjah se je hrana kuhala v odprtini krušne peči ali na odprtem ognjišču (krušna peč je bila postavljena v “hiši”, zakurili pa so jo iz odprtine v kuhinji). Ker dim ni bil speljan v dimnik, se je kadil pod strop in po vsem prostoru. Na stenah in stropu so se zato nabirale saje. 

Pod ognjiščem je bil “komen” – hrastova polica, na katero so odlagali  železno in lončeno posodo.

Slika

Informacije o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke, ki zagotavljajo najboljšo uporabniško izkušnjo. Piškotki se hranijo v vašem spletnem brskalniku, v njih so shranjeni podatki o izbrani regiji, služijo za vodenje sej uporabnikov in podobno. Poleg tega nam omogočajo boljše razumevanje posameznih odsekov spletne strani, ki se vam zdijo najbolj zanimivi in uporabni.

Preko zavihkov na levi strani lahko nastavite vse vaše nastavitve piškotkov na teh straneh.

Možnost filtriranja

Iskanje

Tip vsebine

Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije
Kategorije

Izbira pokrajine


2008 - 2025 © Portal KAMRA, Izdelava: TrueCAD d.o.o.