skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Marjanček v maminem naročju, Spodnja Hudinja (Celje), 1958

Moj mož Marjan je bil pri Škoflekovih na Spodnji Hudinji najmlajši od treh otrok. Leta 1949 je s svojim prihodom na svet presenetil  starša Ignaca in Ano  in se pridružil  takrat devetnajst let starejšemu bratu in deset let starejši sestri. Kot je pogosto v takšnih primerih, je postal njihov družinski miljenček.  Prav posebno navezo pa je stkal  z mamico, ki je, kot  je bilo takrat običajno, srbela za dom in gospodinjstvo. Njuna je bila vsakodnevna skrb za zajčke, kokoške in pujske, ki so jih takrat še lahko redili  na njihovi domačiji na obrobju mesta. Njegova navezanost na mamo ga je prikrajšala tudi za mnoga  poletna doživetja na morju. Ker ni mogla mama  z njim,  se ni želel udeleževati šolskih kolonij.

Oče Ignac pa je bil šofer in na veliko Marjanovo  veselje ga je večkrat vzel sabo na vožnjo po Celju in okolici. In že krat je sprejel odločitev, da bo kot oče opravljal šoferski poklic.  In tako je Marjanček zrasel v Marjana in postal samostojni avtoprevoznik, poklic, ki ga je opravljal vse do upokojitve.

V družini Škoflekovih, v katero sem se primožila, so me zelo lepo sprejeli in sem se s taščo in vsemi ostalimi zelo dobro razumela ter bili med sabo vedno zelo povezani.

 

Slika

Opzioni di filtraggio

Ricerca

Tipo di contenuto

Categorie
Categorie
Categorie
Categorie
Categorie

Scelta della regione


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.