skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Od koroškega fužinarja do ravenskega jeklarja

Na portalu Kamra objavljamo članke iz publikacije ob 400-letnici železarstva in jeklarstva v Mežiški dolini, ki je v soizdajateljstvu Občine Ravne na Koroškem in Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika izšla konec leta 2020.

Avtorji so jeklarstvo in tematike, povezane z njim, predstavili z več zornih kotov, tudi zelo osebnih. Nekatere vsebine so že bolj ali manj znane, druge so zapisane v drugačnih kontekstih, tretje nadgrajene, nekaj je tudi novih.

V publikaciji na več kot 100 straneh 14 avtorjev, strokovnjakov na svojih področjih oziroma dobrih poznavalcev predstavljene tematike, objavlja 18 besedil, ki posegajo v bogato tradicijo jeklarstva: poleg zgodovinskega vidika spoznamo tudi, kako je jeklarstvo vplivalo in še vedno vpliva na razvoj mesta, kulture, izobraževanja, športa oziroma na življenje v tem okolju nasploh.

Pomembno vlogo igra tudi fotografsko gradivo, saj se zavedamo, da tudi vsaka fotografija pripoveduje zgodbo. Vključili smo tako arhivske fotografije (zato so črno-bele) kot tudi posnetke sodobnosti. Vseh fotografij je več kot 200.

Objavljeni prispevki so pomemben dokument časa in namenjeni ne le sedanjim generacijam, temveč tudi našim zanamcem.

Andreja Čibron Kodrin, urednica publikacije

Fotó galéria

Szűrési lehetőségek

Keresés

Tartalom típus

Kategória
Kategória
Kategória
Kategória
Kategória

Régió választása


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.