skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Novo mesto, Mesto v gosteh na Slovenskem knjižnem sejmu 2020/2021 - Ali jo čuješ pomladno pesem?

Septembrskim dogodkom novomeške pomladi pred 100 leti je novembra sledila njihova delna ponovitev v Ljubljani. V tem duhu bo Novo mesto med 23. in 29. novembrom 2020 simbolno Mesto v gosteh na virtualnem Slovenskem knjižnem sejmu.

Vabimo vas, da si ogledate spletne vsebine, ki bodo simbolično proslavile 100. obletnico te kulturno-umetniške manifestacije.

– 27. novembra bo ob 12. uri na sporedu posnetek soareje Nekaj dni v septembru

 – 28. novembra prav tako ob 12. uri literarni večer ob 120. obletnici rojstva pesnika Mirana Jarca,

 – ostale dogodke kot je sprehod po razstavah Mladi, neznani, avantgardni in Let novomeške pomladi Dolenjskega muzeja Novo mesto, posnetka predstav Anton Podbevšek Teatra Človeka z bombami in Izumitelj na zemlji, in spot Razvojnega centra Novo mesto pa si boste lahko obiskali kadarkoli v tednu sejma s klikom na povezavo www.knjiznisejem.si.

Dobrodošli, da obiščete tudi vsebine knjigotržcev, ki se bodo predstavili na spletnem razstavišču letošnjega Slovenskega knjižnega sejma. Naslednje leto se srečamo v Cankarjevem domu.

Podporniki projekta 100 let novomeške pomladi so Zavarovalnica Savazavarovalna družba, d.d.BTC d.d.Telekom Slovenije d.d.Krka, tovarna zdravil, d.d.skupina TPVRenault in Petrol d.d.

Photo gallery

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.