skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Projekt Little Free Library tudi na Ptuju

Soroptimist klub Ptuj vas v nedeljo, 22. aprila 2018,  ob 10. uri vabi v Ljudski vrt na Ptuju, na zaključek projekta Little Free Library.

Little Free Library je gibanje, katerega namen je širjenje bralne kulture. Gre za mednarodno zvezo izmenjevalnic knjig, kjer lahko posamezniki odložijo knjigo, ki je več ne potrebujejo ali vzamejo tisto, ki bi jo radi prebrali. Izmenjevalnica knjig je bolj ali manj dodelan zabojnik ali hiška, lahko zgolj v velikosti poštnega nabiralnika, ki stoji na javnem mestu in je zavarovan pred vremenskimi pojavi. Take hiške za izmenjavo knjig so postavljene že v 70-ih državah sveta. Vsaka ima svojo identifikacijsko številko in je zabeležena na svetovnem zemljevidu izmenjevalnic knjig.

Na Ptuju so se projekta Little Free Library lotile članice kluba Soroptimist – v mestu so postavile 5 hišk za izmenjavo knjig. V vsaki izmed njih biva knjižni junak, ki vabi k branju. S projektom bodo nadaljevale v Majšperku – v maju bodo tam postavile 4 nove izmenjevalnice knjig. Knjige za projekt je prispevala tudi Knjižnica Ivana Potrča Ptuj.

Vabljeni, veselimo se srečanja z vami!

 

 

Photo gallery

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.