skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Goropevškova nagrada

Goropevškove nagrade so poimenovane po vidnem slovenskem domoznancu in bibliotekarju ter prvem predsedniku Sekcije za domoznanstvo in kulturno dediščino pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije, pred šestimi leti preminulem zgodovinarju in nekdanjem direktorju celjske knjižnice, mag. Branku Goropevšku (18. 10. 1966 – 13. 9. 2012).

Goropevškove nagrade za izjemne uspehe na področju domoznanstva in kulturne dediščine, ki so širšega družbenega pomena in prispevajo k napredku domoznanske dejavnosti v knjižnicah bienalno podeljuje Zveza bibliotekarskih društev Slovenije.

Goropevškovo priznanje lahko prejmejo člani Sekcije za domoznanstvo in kulturno dediščino pri ZBDS, ki so s svojim strokovnim odnosom in delom pomembno prispevali k razvoju domoznanske dejavnosti (v lokalnem okolju oziroma širše na regionalnem območju, v državi in mednarodnem okolju) ter h krepitvi ugleda domoznanske dejavnosti. Goropevškovo listino podelimo partnerjem, podpornikom, sponzorjem in donatorjem, ki s svojim delom spodbujajo in podpirajo delovanje domoznanske sekcije pri Zvezi bibliotekarskih društev Slovenije.

Photo

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.