skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Družinsko življenje nekoč in danes v Lovrencu na Pohorju

Družina je za otroka zelo pomembna, saj v njej poteka socializacija otrok in v njej otroci pridobivajo prva spoznanja in izkušnje. Oblike družine, pojmovanje družine in samo družinsko življenje pa se s časom in raznimi vplivi od zunaj spreminjajo.

V raziskovalni nalogi sta se avtorja osredotočila na raziskovanje družinskega življenja v njunem kraju, Lovrencu na Pohorju. Želela sta ugotoviti, kakšne so družine danes in kakšne so bile nekoč – več kot 40 let nazaj. Zanimalo ju je, kako je porazdeljeno delo v družini, koliko prostega časa preživijo skupaj otroci in starši ter kaj počnejo v skupnem prostem času ter vse primerjati s tem, kako je bilo pred več kot 40 leti.

Pri svojem raziskovanju sta uporabila metodo ankete, in sicer sta anketirance razdelila v dve skupini (dva vzorca). V prvem vzorcu so učenci 8. in 9. razredov Osnovne šole Lovrenc na Pohorju. V drugem vzorcu pa so krajani Lovrenca na Pohorju, ki so starejši od 50 let. S tem, ko sta določila dve tako različni starostni skupini, sta dobila dva različna vzorca, ki sta ju lahko primerjala med seboj. Rezultati so prikazani s tabelami in grafi.

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2023 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.