skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Bohinjski žganci - turistična naloga



Namen projekta in turistične naloge Bohinjski žganci je prispevati k temu, da bi bolj sistematično sadili bohinjsko koruzo in s tem izboljšali ponudbo izvirnih domačih jedi. Naloga vsebuje etnološki in zgodovinski pregled pojava koruze v naših krajih. Opisano je sajenje in spravilo koruze ter proces ličkanja, rofkanja in sušenja. V nalogi lahko preberemo recept za koruzne žgance ter način porabe koruznega perja in slame. Zanimiva je anketa, s pomočjo katere so avtorji ugotavljali prisotnost koruznih žgancev na naših jedilnikih. Vključena je vizija ponudbe žgancev in spremljevalnih izdelkov. Velik del naloge pa je namenjen blagovni znamki “Bohinjski žganci”.
Avtorice turistične naloge so Manca Arh, Eva Mišmaš in Mateja Urh iz 9. a razreda OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica. Mentorice so Urška Repinc, Pavlina Zorman in strokovna sodelavka Jana Vilman Proje. Turistična naloga je nastala leta 2008.
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2025 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.