Slovenska kuhinja skozi čas
Zbirka pripoveduje o ključnih značilnostih slovenske kulinarike, ki marsikaj črpa iz evropskega gastronomskega izročila. Avtorica projekta Kristina Košič Humar je ...
Zbirka pripoveduje o ključnih značilnostih slovenske kulinarike, ki marsikaj črpa iz evropskega gastronomskega izročila. Avtorica projekta Kristina Košič Humar je ...
Bela krajina je kraška pokrajina, kjer vodnih virov ni v izobilju. Zato so naši predniki z njimi skrbno ravnali in hkrati iskali številne domiselne rešitve za izboljšanje ...
28. februarja 1997 so se Moravški rokodelci prvič srečali v avli Kulturnega doma v Moravčah.
V krajevni skupnosti Krašnja je sedem vasi: Koreno, Kompolje, Spodnje Loke, Žirovše, Krajno Brdo, Vrh nad Krašnjo in Krašnja. Krašnja se prvič omenja v listinah ...
Štefka Cobelj je bila ženska, ki je svoj poklic umetnostne zgodovinarke in etnologinje čutila kot poslanstvo in mu v celoti posvetila svoje življenje. Ne glede na ...
Med Ljubenci še vedno kroži legenda o velikanu Krištofu Kumpreju s Primoža nad Ljubnim. Orjak naj bi bil velik tri metre, živel pa naj bi na domačiji Kumprej. Tu ...
Zgodovina in življenje ene najzanimivejših sosesk slovenske prestolnice.
MORSKE SOLINE najdemo najpogosteje ob izlivih rek, ki so s tisočletnim nalaganjem rečnih nanosov ustvarile naravne pogoje za njihov nastanek.
Janez Trdina se je rodil 29. maja 1830 v Mengšu. Hiši se je po domače reklo pr’ Drmav. O svojem otroštvu je v knjigi Moje življenje zapisal: » Bil sem jako ...
“Če te kdo vpraša, od kod’s pa ti doma, s preljubega mi Zaloga.”