skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Vaščani vasi Rjavče leta 1955

Na fotografiji so vaščani vasi Rjavče. Vas leži na robu občine Ilirska Bistrica, v Brkinih, na širokem slemenu ob cesti, ki pelje iz Pregarij proti Obrovu.

Fotografija je nastala okoli leta 1955. Prispeval jo je Milan Frank iz Izole, sin Jožefa Franka (Pepi Pirčev) iz Rjavč, z željo, “da bi ostal vsaj kak spomin na prebivalce vasi Rjavče, preden vse preraste robida”. V oklepajih so letnice rojstva in smrti oseb, oziroma domača imena domačij v vasi.

Sedijo z leve proti desni: Marija in Ivan Mahne (Mahneči), Marija (1932-1992) in Ivan Ludvik (1925-2012) in njun sin Zlatko Ludvik (1951-2002) (z doline), Jože Frank (Pepi Pirčev)(1926-2008), Albina in Jože Sluga (Vrbanova), brata Jože in Bruno Samsa (Pirčeva) ter Vinko Frank (Šubrov).

Stojijo z leve proti desni: Frane Tomažič (Čotov), Jože Gustinčič (Pepo Migljev), Frane Gustinčič (Migljev), Frane Mahne (Mahneči), Frane Frank (Krulčev), Toni Mahne (Tončkov), Janez Tomažič (Gabrcov), Jože Gustinčič (Pepi Grgurjev), Lojze Frank (Krulčev), Jože Tomažič (Pepi Gabrcov) in Jože Ludvik (Japetov).

Photo

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.