skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Priplezali smo na Planino, 31.3.1984

Prvi spomladanski planinski izlet so mladi planinci iz PD Snežnik opravili že 31. marca 1984. Kot običajno so se tudi tokrat zbrali iz vseh bistriških osnovnih šol. Organizator srečanja je bila Planinska skupina in mentorji iz OŠ Knežak.  Zbralo se jih je toliko, da so bila potrebna dva velika avtobusa. Za varnost so poskrbele mentorice in mladinski planinski vodniki. Ker je dan prej narava znova poskrbela za belo veselje, je bilo srečanje temu prilagojeno. Zadnji postanek so imeli v lovski koči Devin, kjer jih je pozdravil izkušen lovec in jim povedal marsikaj o lovstvu pod Snežnikom.

Cilj, travnata vzpetina z višino 1169 m Planina nad Koritnicami zaradi snega ni dovolila na njen vrh! Pa nič zato.

Mlada planinka Tjaša Kalčič je v svoj planinski dnevnik zapisala:

»Sobotnega jutra smo se planinci naše občine zbrali pred OŠ v Ilirski Bistrici. Vsi dobre volje smo se z avtobusi odpeljali proti Šembijam, Knežaku in Devinu. Krenili smo proti Planini, ki se je iskrila v snegu. Še bolj pa se je v soncu bleščala pisana kolona  planincev. Na skalnatem robu smo imeli počitek Navzdol smo se drsali po snegu na kosih polivinila. Povzpeli smo se še na drugi tisočak Devin. Videli smo Snežnik, Vremščico, Nanos, Žabnik, Učko in morje. Proti koritnicam smo prepevali in opazovali naravo. Peljali smo se mimo tovarne stolov Bač. Na gradu Kalc smo imeli proslavo. Videli smo izvir reke Pivke. Še si želim na takšen izlet!«  Njen mentor Ivan Valenčič je še pripisal, da je planinka Tjaša prispevala tudi še nekaj člankov v glasilo Šolske planinske skupine «Snežnik«, objavili pa so ji prispevke v tudi Planinskem vestniku. Nasploh pa je marljiva in vestna planinka! Lepo, mar ne?(164/vč)

 

Na sliki: Tik pod vrhom 1169 m visoke Planine so mladi planinci skupaj s svojimi planinskimi mentoricami in mentorji ob počitku tudi krepko pomalicali. Na desni planinska mentorica Dora Kalčič.

Photo

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.