skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Ob praznovanju novega leta na OŠ Hudinja v Celju 1962/63

Fotografija je spomin na razredno praznovanje novega leta s sošolci in sošolkami 7 b razreda hudinjske šole v šol. letu 1962/63. Razredničarka nam je bila tovarišica ga. Alenka Maroša (v zadnji vrsti druga z leve), stroga, a pravična učiteljica matematike. Jaz sem na fotografiji prvi do nje proti desni strani, vidi se mi samo del obraza. Na praznovanju so se pridružili tudi nekateri izmed naših staršev.

Njena je bila ideja, da bi si pripravili novo letno zabavo z medsebojnim obdarovanjem. Poskrbela je za celofanski darilni papir, mi pa smo vanj zavili skromna darilca, jih oštevilčili in dali pod novoletno jelko. V zavitkih so bili (rožiči, suhe slive, male igrače, keksi, zvezki…) Vsak je izbral svojo številko in si nato poiskal darilo pod smrečico. Vsi smo bili otroško razigrani, si med seboj z veseljem pokazali, kaj smo dobili.

Sošolec na levi strani s klavirsko harmoniko je Dalibor Zupančič-Bori, danes zelo priznan in priljubljen celjski umetnik, ki je že takrat pokazal smisel za risanje in umetnost, nam je nanjo zaigral, mi pa smo se mu pridružili s petjem.

Photo

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.