skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Novi načelnik mladinskega odseka PD Ilirska Bistrica, 1977

 

Potem, ko je mladenka Dolores Kocjan Kastelic od leta 1969 uspešno vodila tisoč člansko družino mladih planincev v PD Ilirska Bistrica jo je na občnem zboru mladinskega odseka aprila 1977 zamenjal novi načelnik Sandi Bubnič.  Sandi je bil diplomiran inženir kemije, obetaven alpinist, znal je prisluhniti mladim in je za prvi maj že popeljal na Snežnik kar nekaj avtobusov mladih. Tu se je predstavil še ostalim in spregovoril o svojih načrtih za še večjo obogatitev planinske dejavnosti.

Žal je v prometni nesreči, že konec istega meseca, izgubil življenje. Društvo si po tej tragični izgubi še dolgo ni opomoglo. Njemu v spomin smo po njem poimenovali orientacijska tekmovanja na Snežniku.  Sandi je v Jasenski steni na vzhodni strani Ilirske Bistrice pripravil alpinistični vrtec, kjer so alpinistični začetniki pridno vadili. Za mlade alpinistične kandidate in zahtevnejše planince je organiziral več dnevni nepozabni izlet na Veliki Klek v Avstriji.

Na sliki:

 Sandi Bubnič novi načelnik Mladinskega odseka PD Ilirska Bistrica prejema »načelnikov cepin« iz rok Dolores Kocjan, dotedanje načelnice. Ostali prisotni na sliki, z leve: Ivan Česnik, Vojko Čeligoj, Siniša Čeligoj, Borut Valenčič, Duška Cerjak in Darko Benigar.

Photo

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.