skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Memorial Janka Premrla Vojka na Nanosu leta 1970

Člani zmagovalne ekipe iz Ilirske Bistrice z osvojenim prehodnim pokalom in nazivom Prvaki primorske v orientaciji za leto 1970. Z leve: Jadran Mršnik, Vojko Štembergar in Jadran Žiberna.

V društveni Planinski kroniki beremo: Tradicionalnega tekmovanja za »Memorial Janka Premrla Vojka« se je udeležilo deset tekmovalcev iz PD Ilirska Bistrica. Tri ekipe so zasedle prvo, četrto in šesto mesto. Na Nanos smo se tokrat podali z obilnim avtobusom, ki ga je napolnilo kar 135 mladih planincev. Vsi so bili hkrati živahni vzpodbujevalci tekmovalcem. Iz Pivke se je udeležila skupina 33 mladih planincev, iz Kuteževega 29 članov, ostali so bili iz OŠ Dragotin Kette. Mlade je pospremila tudi večja skupina učiteljev, planinskih mentorjev. V lepem jesenskem popoldnevu smo veselo zaključili  z zmago, ne le tekmovanje, temveč tudi lep planinski izlet na Nanos.

Uspeh na tem tekmovanju je vzpodbudil planinske organizatorje na Bistriškem, da so že za naslednje leto načrtovali in pripravili samostojno orientacijsko tekmovanje za »Pokale Snežnika!«

Photo

Filtering options

Search

Content type

Categories
Categories
Categories
Categories
Categories

Region selection


2008 - 2024 © KAMRA, Production: TrueCAD d.o.o.